Euphemisms and doublespeak in political discourse - Hasmik Adamyan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում քննարկվում է մեղմասությունների և երկիմաստությունների ծագումը, գործածությունը և լեզվական բնույթը, որը շեղում է լսողի ուշադրությունը արգելված, բացասական երանգավորում ունեցող հասկացություններից: Մեղմասությունները հեշտացնում են անցանկալի երևույթների քննարկումը, նվազեցնում են ռասսայական, տարածաշրջանային տարբերությունների լուսաբանումը: В статье рассматриваются происхождение,использование и лингвистический характер эвфемизмов, которые отвлекают внимание слушателя от запрещенных или негативно освещенных понятий. Эвфемизмы облегчают обсуждение нежелательных событий, уменьшают освещение расовых и региональных различий.
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature