Career management problems and development trends - Naira Hakobyan; Anna Khachatryan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածը ներկայացնում է կարիերայի կառավարման ներկա հիմանխնդիրները և դրա զարգացման միտումները: Նշվում է, որ կարիերայի կառավարման հիմանխնդիրները անձի վարքային մոդելները արտահայտող տեսական դրույթներ են: Ներկայացվում է նաև կարիերայի կառավարման ռազմավարությունների կարևորությունը ժամանակակից աշխատանքային շուկայում անձի մրցունակության պահպանման համար: Բացահայտվում են նաև կարիերայի կառավարման զարգացման, մասնավորապես՝ ինքնակառավարման հմտությունները, միտումները: Տրվում են խնդրին առնչվող գործնական թրեյնինգների օրինակներ: В статье представлены проблемы и тенденции развития карьерного менеджмента личности, в контексте которого важную роль играет реальный выбор стратегии карьерного менеджмента, в частности, с точки зрения конкурентоспособности личности на рынке труда. Рассматривается обеспечение последовательности развития способностей, возможностей и умений в процессе карьерного менеджмента. В статье представлены примеры психологических трейнингов,связанных с рассматриваемой проблемой.
Keywords: Psychology