Афоризм – микрокосм творчества Аветика Исаакяна - Авик Исаакян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածը լուսաբանում է Իսահակյանի ստեղծագործության հազվագյուտ ժանրի՝ աֆորիզմի դերը և նշանակությունը Վարպետի ստեղծագործական աշխահում։ Իսահակյանը աֆորիզմներ է գրել երիտասարդ տարիքից։ Նրա աֆորիզմները սփռված են իր բազմաբնույթ ձեռագրերում։ The article dwells upon the role and significance of aphorisms as a complex and unique manifestation of literary genre in A. Isahakian’s creative world. A.Isahakian started to write aphorisms since his youth. A great variety of the poet’s works are abundant in them.
Keywords: Literature; Language and Literature; PN0080 Criticism