Основные направления антиарменоведческих исследований: тенденции и особенности - Зинуров, Рафаил (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված է հակահայկական դիրքորոշումների ամփոփ նկարագիրը, ընդ որում, հեղինակը հակիրճ վերլուծել է ամենականխակալ կարծիքները, համեմատելով դրանք այլոց, ինչպես նաև իր կողմից առաջադրված մոտեցումների հետ։ Փաստական նյութը մեզ հնարավորություն է ընձեռում եզրակացնելու, որ անհիմն են մեղադրանքները, թե իբր, հայերը «ներգաղթյալներ» են և բռնազավթել են ադրբեջանական տարածքները, ինչից հետևում է սահմանների փոփոխման ադրբեջանական նպատակների հիմնավորումը: Նման անհիմն մեղադրանքները կարող են հանգեցնել Հարավային Կովկասի տարածաշրջանում կայունության խաթարմանը։ Within the frames of the article, the analyzed data enable us to draw another important conclusion: historically ungrounded, baseless charges, lacking substantial facts allege the “seizure” of Azerbaijani territories by Armenians who “were immigrants” on their own historic territory (from which logically follows a necessity of redistribution of boundaries). Such groundless charges entail the escalation in the stability of states in the Southern Caucasus.
Keywords: История