The Turkish-Azerbaijani Pan-Turkism Programs and Artsakh in 1917–1920 - Minasyan, N. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Երիտթուրքերն Առաջին համաշխարհային պատերազմ մտան պանթյուրքիզմի ծրագրերով: Նրանց նպատակն էր միավորել թյուրքական բոլոր ժողովուրդներին և ստեղծել Մեծ Թուրան պետությունը: Մյուս կողմից, Այսրկովկասում իրավիճակը փոխվեց 1917 թ. հոկտեմբերին` Ռուսաստանում տեղի ունեցած հեղափոխության հետևանքով:Младотурки вступили в Первую мировую войну, преследуя пантюркистские планы. Целью младотурок было объединение всех тюркских народов и создание государства Великий Туран. В связи с революцией,произошедшей в России в октябре 1917 г., ситуация в Закавказье изменилась.
Keywords: History; Modern History