On the Date of Alternative Catholicos Azaria Karkaretsi of Cilicia (17th–18th centuries) (According to the Arabic Inscription of the Aleppo Sharia Court’s Document) - Makaryan, V. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
XVII դարում Կիլիկիո կաթողիկոսության Հալեպի թեմում առաջացան հակաթոռություններ, որոնց ժամանակագրական պատմությունը թերի է ներկայացված: Տարակարծություններ կան մասնավորապես Խաչատուր Գ. Գաղատացի (Սեբաստացի) (1657–1674 թթ.) կաթողիկոսին հաջորդած Սահակ Մեյխանեջիի և նրա հակաթոռ Ազարիա Կարկառեցու պաշտոնավարման թվականների շուրջ: В XVII веке католикосат Киликии переживал период волнений, связанных с появлением альтернативных католикосов Киликии в епархии Алеппо, хронология правления которых представлена не полностью. В частности, имеются расхождения в датах правления последующих католикосов Хачатура Галатаци (Себастаци, 1657–1674) – Саака Мейханеджи и его альтернативы, католикоса Азарии Каркареци (1677–1683).
Keywords: History; Medieval History