Paleoanthropology in Armenia (a Historical Background) - Khudaverdyan, A. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքը պատմագիտական ակնարկ է Հայաստանում հնամարդաբանության զարգացման փուլերի մասին: Հայաստանի մարդաբանության պատմության մեջ նշանակալի երևույթ էր Ա.Դ. Ճաղարյանի և Մ.Գ. Ալթունյանի պեղած գանգերի հիման վրա պատմական դեմքերի վերականգնման փորձը: Работа представляет собой историографический обзор этапов развития антропологии в Армении. Антропологи А.Д. Джагарян и М. Алтунян оставили значимый след в развитии армянской антропологии, создав целую галерею скульптурных реконструкций исторических лиц.
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Geography; Anthropology; Recreation; Ethnology; Social and Cultural Anthropology; Archaeology