Советизация Зангезура по оценкам ряда деятелей Армянской диаспоры (1920-1930-ые гг.) - Степанян, Х. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Զանգեզուրի խորհրդայնացմանն արձագանքեցին սփյուռքում հաստատված մի շարք հայ հասարակական - քաղաքական գործիչներ: Նրանց կարծիքով, Երևանում իշխանությունը Հայհեղկոմին փոխանցելուց հետո Զանգեզուրի խորհրդայնացումը եղել է միայն ժամանակի հարց: A number of public, political figures of the Armenian Diaspora reacted to the Sovietization of Zangezour, and in their viewpoint, it was just a matter of time after the power had been handed over to the Revolutionary Committee of the Armenian Bolsheviks in Yerevan.
Keywords: Армянская диаспора