Activities of the Committee for Cultural Relations with the Diaspora Armenians in the Educational Sector - Petrosyan, K. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հիմնադրվելով 1964 թ.՝ Սփյուռքահայության հետ մշակութային կապի կոմիտեն համակարգված և հետևողական աշխատանքի շնորհիվ կարճ ժամանակամիջոցում հայտնի դարձավ Սփյուռքում և ակտիվ կապեր հաստատեց մի շարք կազմակերպությունների, հայրենակցական բարեգործական, դպրոցների, թերթերի, հանդեսների խմբագրությունների և բազմաթիվ անհատ գործիչների հետ։ Основанный в 1964 г. Комитет по культурным связям с Армянской диаспорой благодаря своей плодотворной деятельности вскоре приобрел известность в Диаспоре и установил активные связи с рядом патриотических организаций, благотворительных, культурных ассоциаций, школ, клубов, газет, с редакторами журналов, а также с теми или иными отдельно взятыми деятелями.
Keywords: History; Geography; Anthropology; Recreation; Armenian Diaspora; Culture and Cultural Processes; Education