Enchanted by the Sea: Ivan (Hovhannes) Aivazovsky - Aghasyan, A. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Որպես նկարիչ, Հովհաննես Այվազովսկին (1817-1900) ձևավորվեց ուշ ռոմանտիզմի դարաշրջանում և մինչև վերջ հավատարիմ մնաց այդ ուղղությանը։ Նրա աշխատանքներից շատերն ուշադրություն են գրավում տեխնիկական անթերի վարպետությամբ, բանաստեղծական տրամադրությամբ, ռոմանտիկական ոգով ու շետով, դրամատիկական խոր ապրումներով, ինչպես նաև դրանցում արտահայտված հումանիստական վեհ գաղափարներով: Как живописец Иван (Ованнес) Айвазовский (1817-1900) сформировался в эпоху позднего романтизма и до конца оставался верен этому направлению. Многие из его картин привлекают зрителя высоким живописным мастерством, тонким поэтическим восприятием природы, романтическими настроениями и переживаниями, а также заложенными в их основе глубоко гуманистическими идеями.
Keywords: Biography; Fine Arts; Painting