Karabagh (Artsakh) in old maps - Galichian, (Galchian) R. (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հին քարտեզներում ընդհանրապես երկրների սահմանները չէին նշվում և տարածքի երկրամասերը կոչվում էին այնտեղ բնակվող ժողովուրդների անուններով։ Քանի որ Ղարաբաղ/Արցախում հիմնականում բնակվում էին հայեր, ապա այս տարածաշրջանն էլ ներառվում էր Հայաստանի անվան մեջ։ На старых картах границы стран вообще не отмечались, и регионы обозначались в соответствии с названиями живущих там народов. Так как Карабах /Арцах/ преимущественно был населен армянами, то на старых картах этот регион также представлен под названием Армения.
Keywords: Geography; Mathematical geography