Armenian and Celtic (concerning the problem in H. Acharyan’s works) - Hambardzumyan, Vazgen (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հայերենի առումով, կարծում ենք, ներկայումս կարևոր է հայ-կելտական առնչությունների ուսումնասիրությունը: Եվ այդ նպատակով սույն հոդվածում անդրադառնում ենք Աճառյանի աշխատանքներում հարցի քննությանը՝ իբրև սկիզբ ընդհանուր խնդրի ուսումնասիրության, որին ձեռնամուխ ենք եղել վերջին տարիներին և սկսել հանդես գալ գիտական հրապարակումով (Համբարձումյան, 2016, 1‒2, էջ 15‒22): Настоящее время важное значение имеет исследование армяно-кельтских параллелей. С этой целью в статье, прежде всего обращаем внимание на изучение данной проблемы в трудах Р. Ачаряна, исследователя, впервые затронувшего данный вопрос (ср. Амбарцумян, 2016, 1‒2, сс. 15‒22, на арм. яз.).
Keywords: Language; Literature