Origins of Prominent Armenian Princely Families according to Traditional Data - Petrosyan, Armen (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Պատմական փաստերի քննությունը ցույց է տալիս, որ Բագրատունի և Արծրունի տոհմերը, հավանաբար, Երվանդուների ճյուղերն են (Ս. Թումանով): Ըստ այդմ, Անգեղ աստծու հետ կապը, հավանաբար, սկզբնապես վերագրվել է Երվանդունիներին, որոնցից էլ անցել է տոհմի մյուս ճյուղերին։ Изучение исторических фактов показывает, что роды Багратуни и Арцруни, вероятно, являются ветвями династии Еруандуни (К. Туманов). Соответственно, связь с богом Ангехом, возможно, изначально приписывалась династии Еруандуни, от которой она перешла к другим ветвям рода.
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Ancient History; Genealogy; History