The “Tripoli-Iconia-Aleppo” Anticilician Alliance During the “Antiochian” War (1201–1216) - Ter-Ghevondian, Vahan (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կիլիկիայի հայկական թագավորության հռչակումից անմիջապես հետո (1198)Լևոն Ա (1198‒1219) հիմնական նպատակն է դառնում իր եղբոր թոռանը՝ Ռուբեն-Ռայմոնդին Անտիոքի գահին նստեցնելը, քանի որ վերջինս, համաձայն երկու երկրների միջև կնքված պայմանագրի, Անտիոքի օրինական ժառանգն էր: Сразу после провозглашения Киликийского армянского царства (1198) первостепенной задачей Левона I (1198‒1219) стало возведение на Антиохийский трон своего внучатого племянника Рубен-Раймонда, являющегося, согласно мирному договору между двумя государствами, его законным престолонаследником. С этой целью, для подготовки почвы среди католиков, Левон I с 1199 г. инициировал активную переписку с Папой Римским Иннокентием III.
Keywords: History; Medieval History