О гончарных традициях Армянского нагорья и Леванта в эпоху ранней бронзы (по материалам петрографических исследований) - Овсепян, Инесса (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրության նպատակն է Մերձավոր Արևելքի վաղ բրոնզեդարյան նշանավոր հնագիտական մշակույթներից մեկի՝ «Կուր-Արաքսյան» յուրօրինակ խեցեղենի տեխնոլոգիական առանձնահատկությունների վեր հանումը պետրոգրաֆիական հետազոտությունների օգնությամբ ստացված տվյալների հիման վրա: The article presents the results of petrographic analysis of the unique ceramic assemblages of the Kura-Araxes culture.
Keywords: Археология