Compositions by Jivani on social subjects - Poghosyan, Tovmas (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ջիվանու ստեղծագործություններում իրենց որոշակի տեղն ունեն սոցիալական թեմաներով և կյանքի անարդարության դեմ գրված բանաստեղծությունները։ Դրանց մի մասը ընդհանուր բնույթի է, և ներկայացնում է բանաստեղծի խորհրդածությունները կյանքի անարդարությունների մասին։ Определённая часть поэзии Дживани написана на социальные темы и направлена против несправедливости жизни.
Keywords: Language and Literature; Folk, National and Ethnic Music; Literature