Демографические перемещения и топонимия Восточной Армении в первой трети XIX века - Чобанян, Павел (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
ՀՀ-ի և ԼՂՀ-ի նկատմամբ տարածքային նկրտումները Ադրբեջանում «հիմնավորում» են այն հանգամանքի շահարկումով, թե իբր հայ բնակչությունը Երևանի ու Նախիջևանի խանություններում և Արցախում հայտնվել է միայն 1828–30 թթ. Պարսկաստանից ու Օսմանյան կայսրությունից հայերի ներգաղթի շնորհիվ: The argument of the Azerbaijan’s territorial claims to Republic of NagornoKarabakh (NKR) and Republic of Armenia (RA) is as if the Khanates of Yerevan and Nakhijevan started to be populated by the Armenians only in 1828–1830s resulting from resettlement of the Armenians from Persia and the Ottoman Empire.
Keywords: История