Turkish-Georgian Strategic Partnership and Armenia. (Kars-Akhalkalaki Railway Project) - Ter-Matevosyan, Vahram (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հարավային Կովկասում Թուրքիայի հետապնդած քաղաքական ու տնտեսական շահերի իրագործման համար Վրաստանին հատկացված է առանցքային դերակատարում։ Վրաստանի աշխարհաքաղաքական կողմնորոշումը և աշխարհագրական դիրքը էլ ավելի կարևորվեց Ադրբեջանի հետ Թուրքիայի իրականացրած մի շարք ծրագրերի գործարկումից հետո։ Грузия, Азербайджан и Турция планируют завершить в 2017 году проект железной дороги Баку-Тбилиси-Карс, строительство которой началось в 2007 году. В рамках проекта строятся железнодорожные пути из Ахалкалаки до Карса. Кроме того, предусмотрена перестройка линии Ахалкалаки-Тбилиси.
Keywords: History; Political Science