Eastern Armenia within the Administrative System of the Sefevid Iran According to the Persian Sources - Meshkanbarians, Jilbert (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Արեւելյան Հայաստանը սեֆյանների կողմից գրավելուց հետո, ստեղծվեցին խանություններ՝ վարչական միավորներ։ Պարսկական աղբյուրներում կան կարեւոր տվյալներ Երեւանի խանության եւ Ղարաբաղի վարչական եւ էթնիկ պատմության վերաբերյալ։ После завоевания сефевидами, в Восточной Армении были организо- ваны ханства–административные единицы. В персидских источниках, в частности, в Tadkirat al-muluk содержатся важные сведения по административной и этнической истории Ереванского ханства и Карабаха.
Keywords: History