Trabzon for Armenia as an Opportunity of Access to the Black Sea and Pontic Greeks Position (1919–1920) - Torosyan, Shirak (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ծովային ելքի հիմնահարցը հանդիսացել է Հայաստանի առաջին Հանրապետության արտաքին քաղաքական առաջնահերթություններից մեկը։ Ուստի այդ խնդիրը մշտապես գտնվել է և՛ ՀՀ կառավարության և՛ Փարիզում գործող պատվիրակությունների օրակարգում։ Проблема выхода к морю являлась первоочередной для внешней политики Первой республики Армения, так что этот вопрос не сходил с повестки дня как правительства, так и работавших в Париже армянских делегаций.
Keywords: History; Political Science