Պատրաստի սննդամթերքում յոդացված կերակրի աղի օգտագործման աստիճանի և այդ մթերքները պատրաստող անձանց՝ յոդային սնուցման վերաբերյալ գիտելիքների մակարդակի գնահատման մասին - Հ. Ց. Ասլանյան; Ն. Է. Սերգեևա; Զաքարյան, Ա. Ա. (Հայաստանի ԳԱԱ)
На основе обзора материалов ВОЗ, ЮНИСЕФ, ГСЙ и других важных документов об универсальном йодировании соли (УЙС) и с учетом результатов оценки (методом опроса) уровня знаний о йодном питании среди 42 изготовителей пищевых продуктов (хлеба и др.) выработаны следующие выводы и рекомендации.Review of the WHO, UNICEF, IGN materials and other important documents and the results from assessment (through direct interviewing) of the level of knowledge on iodine nutrition among 42 food processors allow us to draw up the following conclusions and recommendations.
Keywords: Medicine