Инфекционный контроль - Ю. Т. Алексанян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Հիմնավորվում է ինֆեկցիոն հսկողության նոր հայեցակետի մշակման անհրաժեշտությունը, հաշվի առնելով նաև օրգանիզմի իմունային համակարգի դերի բարձրացումը վարակների կանխարգելման եւ նրանց դեմ պայքարի գործում: The necessity of development of a new concept of infectious control, including also the increase of the role of immune system of the organism for prevention of infections and struggle with them, is stated.
Keywords: Microbiology; Science