Микроэлектрофизиологическое изучение соотношения возбудительных и тормозных синаптических процессов в кортико-нигральной проекции у интактных крыс - Л. М. Хачатрян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Փորձերի երկու սերիաներում ալբինո ցեղատեսակի 8 առնետների մոտ (300 գ.) իրականացվել է նորմայում substantia nigra compacta- ի (SNc- 107 նեյրոններ, n=4) և substantia nigra reticulate–ի (SNr - 87 նեյրոններ, n=4) մեկական նեյրոնների իմպուլսային ակտիվության համեմատական վերլուծություն` գլխուղեղի առաջնային մոտոր կեղևի (M1)բարձր հաճախականության դրդման (ԲՀԴ) պայմաններում: Սպայկերի միջինացված քանակի, միջիմպուլսային ինտերվալների և հաճախականության վերահաշվարկի վերլուծությունը բացահայտել է հետևյալ տետանիկ դեպրեսոր և դրդող (ՏԴ և ՏՊ) և պոստտետանիկ ռեակցիաները միաուղղված (ՏԴ ՊՏԴ և ՏՊ ՊՏՊ) և տարաուղղված (ՏԴ ՊՏՊ և ՏՊ ՊՏԴ) հետստիմուլային շարքերում: In 2 series of experiments in 8 albino rats (300g.) a comparative analysis of single neuron’s impulse activity of substantia nigra compacta – SNc (107 neurons, n=4) and substantia nigra reticulate – SNr (87 neurons, n=4) at high frequency stimulation (HFS) of the brain primary motor cortex (M1) in norm has been conducted.
Keywords: Science; Physiology