Биологические маркеры гипоталамо-гипофизарно- адреналовой оси в роли индикаторов стресс-ответа при первом психотическом эпизоде - А. Г. Лорикян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Ներկայացված են շիզոֆրենիայով 67 հիվանդների (շիզոֆրենիայի առաջին պսիխոտիկ էպիզոդ և քրոնիկ ընթացք) կորտիզոլի և դեհիդրոէպիանդրոստերոն սուլֆատի մակարդակները՝ համեմատած հոգեպես առողջ անձանց հետ:The article presents data on the study of cortisol and dehydroepiandrosterone sulfate (DHEA-S) levels in 67 patients with schizophrenia (the first psychotic episode and the chronic course of schizophrenia) in comparison with mentally healthy persons.
Keywords: Medicine; Internal medicine; Neuroscience; Biological psychiatry; Neuropsychiatry