Влияние загрязненности почвы на здоровье человека. Определение степени загрязненности почвы в Республике Армения - Ю. Р. Ишханян; А. В. Сантросян; Н. А. Андреасян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացվել են ՀՀ բնապահպանության նախարարության Շրջակա միջավայրի վրա ազեցության մոնիտորինգի կենտրոնի կողմից 2016 թվականին Լոռու մարզի Ալավերդի քաղաքի, Սյունիքի մարզի Կապան քաղաքի, Սյունիքի և Աչանանի գյուղերի և Արարատի մարզի Արարատ քաղաքի տարածքներում իրականացված հողերի ուսումնասիրության տվյալները և ներկայացված տվյալների հիման վրա հաշվարկված հողերի աղտոտվածության և աղտոտման վտանգավորության աստիճանը և մարդու օրգանիզմի վրա ազդեցության հնարավորությունը: The article presents the results of soil examination carried out by Environmental Impact Monitoring Center of the Ministry of Nature Protection of the Republic of Armenia in 2016 on the territories of Alaverdi town of Lori Province, Kapan town of Syunik Province, villages of Syunik and Atchanan and Ararat town of Ararat Province. Based on the data, the degree of soil pollution and pollution hazards and the possibility of its impact on human organism are calculated.
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Environmental Sciences; Medicine