Эндоскопическая хирургия при бесплодии, ассоциированном с генитальным туберкулезом, у женщин на этапе подготовки к ЭКО - П. О. Соцкий; О. Л. Соцкая; М. Д. Сафарян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Կատարվել է անպտղությամբ տառապող 174 կանանց լաբորատոր-գործիքային պրոսպեկտիվ հետազոտություն: Առանձնացվել են հետազոտվող կանանց երկու խմբեր. 60 կանայք, որոնց անպտղությունը համակցված էր գենիտալ տուբերկուլյոզի հետ (հիմնական խումբ) և 50 կանայք՝ ոչ տուբերկուլյոզային ծագման անպտղությամբ (ստուգիչ խումբ): A prospective laboratory-instrumental investigation was conducted in selected 174 patients with infertility: 60 women with infertility, associated with genital tuberculosis (study group) and 50 women with infertility of nontubercular etiology (control group). The importance of endoscopic methods of investigation in diagnosis was established.
Keywords: Medicine; Surgery