Экологические проблемы. Факторы воздействия на окружающую среду и здоровье человека - А. В. Сантросян; Ю. Р. Ишханян; А. В. Цаканян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Մարդու առողջության համար էական նշանակություն ունի շրջակա միջավայրի որակը։ Գործնականորեն բոլոր քիմիական նյութերը տարբեր աստիճանի վնասակար ազդեցություն են թողնում մարդու առողջության վրա, ընդ որում այստեղ կարևորը շրջակա միջավայրում նրանց առկայության աստիճանն է (կոնցենտրացիան)։ The environmental quality is very essential for human health. In fact, all chemical substances affect the human health differently. In this case the important thing is their level (concentration) in the environment.
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Environmental Sciences; Medicine