Уровни ксенобиотиков в объектах окружающей среды некоторых регионов Армении и вопросы фитотоксической активности - Н. С. Татевосян; С. Б. Погосян; С. А. Мурадян; Б. Г. Хачатрян; А. Н. Джанджапанян; А. А. Гулоян; А. А. Айрапетян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Շրջակա միջավայրի քիմիական աղտոտիչների շարքում որոշակի ձևով են դիտարկվում թունաքիմիկատները, հանքային պարարտանյութերը, ելնելով դրանց կիրառման առանձնահատկություններից: Շրջակա միջավայրի օբյեկտներում շրջանառվող քսենոբիոտիկների մուտագեն վտանգավորությունը բարձրացնում է արտաքին միջավայրի որակի, մարդու առողջության համար անվտանգության հարցերի կարևորությունը: Pesticides and fertilizers are considered beyond of vast number of chemicals because of usage specificities. Mutagenic hazard of xenobiotics circulating and contaminating the environmental media raise the priority of issues relevant to the environment quality, safety for human health that are of keen interest.
Keywords: Environmental Sciences; Geography; Anthropology; Recreation; Medicine