Электрическая активность мочеточников крысы: сравнительный анализ характеристик потенциалов действия - Р. Г. Чибухчян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Անցկացվել է միզածորանների ինքնաբուխ ակտիվությունների ցուցանիշների համեմատական վերլուծություն՝ գործողության պոտենցիալների տեսքով, ինչպես նորմայում, այնպես էլ նրանցից յուրաքանչյուրի իրեն սահմանակից օրգան՝ միզապարկից մեկուսացման պայմաններում: Նորմայում՝ բացահայտվել են տարբերություններ միզածորանների ինքնաբուխ գործողության պոտենցիալների պարամետրերի միջև: A comparative analysis of the ureters spontaneous activity parameters in the form of action potentials, both in the norm and after isolation of each one from the bordering organ – bladder has been conducted. Differences in parameters of the ureters spontaneous action potentials have been revealed.
Keywords: Physiology