Палеопатология: история изучения древних людей в Армении - А. Ю. Худавердян; А. А. Енгибарян; Ш. А. Варданян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Աշխատանքը ներկայացնում է Հայաստանում հնեաախտաբանության ձևավորման և զարգացման փուլերը, որպես հետազոտական ուղղություն` ժամանակակից մարդաբանության մեջ: Աշխատանքում ընդգծված են ժամանակակից հայկական հնեաախտաբանության դպրոցի ձեռքբերումները: The paper presents the development stages in paleopathology in Armenia as an academic direction in modern anthropology. The paper describes achievements of the modern Armenian paleopathology school.
Keywords: Medicine; History