Гендерный подход как парадигма развития стоматологической отрасли - Э. Г. Маргарян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Ստոմատոլոգիական բնագավառի զարգացումը հասարակության մեջ ընթանում է գիտատեխնիկական առաջընթացի և ժամանակակից աշխարհի զարգացման մարտավարության հետ համատեղ,որտեղ գենդերային հավասարության գաղափարը՝ հավասար իրավունքների և հնարավորությունների ապահովմամբ և բնակչության իգական մասի պոտենցիալի օգտագործմամբ, ընդհանուր առմամբ,դառնում է հասարակության կայուն զարգացման պայման և նախադրյալ: The dental industry development takes place in modern society side by side with scientific and technological progress and nowadays world improvement strategy, where the idea of a gender equality, which ensures equal rights and opportunities, and the use of female population potential, becomes the condition and prerequisite of sustainable society development in general.
Keywords: Medicine; Dentistry