Нарушения сродства мембранных белков саркоплазматического ретикулума с ионами кальция при синдроме длительного раздавливания у белых крыс - А. М. Микаелян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Սարկոպլազմատիկ ռետիկուլումի թաղանթի սպիտակուցային սպեկտրի ուսումնասիրությունը` կալցիումի խնամակցության առումով, ցույց տվեց, որ հետճզմման շրջանում` 2 ժամ ճզմումից հետո Ca- կապող 5 թթու սպիտակուցները և կալսեկվեստրինը էականորեն նվազեցնում են կալցիումի իոնների հետ խնամակցության աստիճանը։The research of membrane protein spectrum of sarcoplasmic reticulum (SR) on the subject of affinity to the ions of calcium revealed that in the postcompression period after 2 hours of compression the Ca-binding 5 acidic proteins and the calsequestrin notably reduce the level of affinity to the ions of calcium.
Keywords: Physiology