Комплексная лучевая диагностика гемангиом печени и особенности их визуализации в условиях жировой дистрофии - И. С. Минасян; А. К. Казарян; Г. Д. Варданян; К. А. Поркшеян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Գոյություն ունեցող ախտորոշման բոլոր մեթոդները` ուլտրաձայնային հետազոտություն (ՈՒՁՀ), համակարգչային շերտագրում (ՀՇ), մագնիսառեզոնանսային շերտագրում (ՄՌՇ), թույլ են տալիս հայտնաբերել լյարդի օջախային գոյացությունները, սակայն ախտորոշման հստակեցումը հանդիսանում է այս կամ այն մեթոդի առանձնահատկությունը յուրաքանչյուր կոնկրետ դեպքում: All of the existing imaging methods – ultrasound (US), computed tomography (CT), magnetic resonance imaging (MRI), reveal focal formations in the parenchyma of the liver, but the specification of the diagnosis is the prerogative of one or another of them in each case. The improvement and availability of non-invasive diagnostic techniques have led to increasing of benign liver lesions detection.
Keywords: Medicine