Изменение активности Ca2+-АТФазы в митохондриях тканей белых крыс под влиянием производного пластохинона (SkQ1) при коразолиндуцированных эпилептиформных припадках - А. А. Симонян; Р. А. Симонян; А. С. Маргарян; Л. А. Симонян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Սպիտակ առնետների փորձարարական էպիլեպսանման ցնցումների դեպքում, ի տարբերություն Mg2+-կախյալ ԱԵՖազայի, SkQ1 հակաօքսիդանտի էկզոգեն ներարկման դեպքում տարբեր հյուսվածքներից անջատված միտոքոնդրիումներում Ca2+-կախյալ ԱԵՖազայի ակտիվության շեղումների նկատելի համահարթեցում չի դրսեվորվում:At experimental epileptiform convulsions in white rats, as opposed to Mg2+-dependent ATPase, in mitochondria isolated from various tissues, SkQ1 antioxidant exogenous injection did not display correlation effects on changes of Ca2+-dependent ATPase activity.
Keywords: Medicine; Therapeutics; Pharmacology