Стабилизирующий эффект плодов Goji на клеточные мембраны спинного мозга крыс при оксидативном стрессе, индуцированном фруктозой - Р. М. Симонян; Л. Г. Аветисян; Г. М. Симонян; К. В. Симонян; Р. А. Аветисян; М. А. Симонян; В. А. Чавушян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Ֆրուկտոզով հարուցված (9 շաբաթ շարունակ ստանալով 50% դիետիկ ֆրուկտոզ խմելու ջրի հետ) օքսիդացնող սթրեսի ժամանակ առնետների մոտ նկատվում է ողնուղեղից անջատված NADPH օքսի- դազի իզոֆորմի ֆրակցիաների NADPH կախյալ О2¯-ի առաջացման ակտիվության մեծացում (15%)We have found increased (15%) NADPH dependent O2¯-producing activity of fractions of NADPH oxidase isoform released from the spinal cord in fructose-induced (obtained with drinking water dietary fructose (50%) for 9 weeks) oxidative stress in rats.
Keywords: Medicine; Therapeutics; Pharmacology