Динамические изменения величин рецептивных полей зрительно-чувствительных нейронов латерального коленчатого тела кошки - А. Л. Казарян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Ներկայացված փորձերի արդյունքները ցույց են տալիս, որ կողմնային ծնկաձև մարմնի (ԿԾՄ) տեսազգայուն նեյրոնների ընկալման դաշտերի (ԸԴ) տարածական պարամետրերը դինամիկ են, մեծապես կախված են կիրառված տեսողական գրգռիչի տեսակից և գրգռիչի շարժման անկյունային ուղղությունից: Սույն աշխատանքում ուսումնասիրվել են ԿԾՄ-ի մի խումբ նեյրոնների հատկությունները, որոնց ԸԴ չափը (≤5 deg²) նախապես որոշվել է անշարժ լուսային գրգռիչով:The results of the presented experiments indicate that receptive fields (RF) spatial parameters of visually sensitive neurons in lateral geniculate nucleus (LGN) are dynamic, and in great extend depend on the type and, in some cases, orientation of visual stimulus, by which they are defined. In the present study the properties of a group of neurons in LGN, having small RF sizes (≤5 deg²), determined by stationary visual stimuli, have been investigated.
Keywords: Physics; Medicine