Методы прогнозирования и анализ причин нагноений послеоперационных ран у больных с сопутствующим сахарным диабетом - А. Г. Хуршудян; С. О. Мирзоян; Д. С. Мацакян; Г. С. Мацакян; А. В. Хедоян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Առաջարկված հետվիրահատական վերքերի թարախաբորբոքային բարդությունների առաջացման կանխագուշակման մեթոդի ներդնումը պրակտիկ բժշկության մեջ շաքարային դիաբետով տառապող վիրահատված հիվանդների մոտ, հաշվի առնելով ռիսկի գործոնը, թույլ է տալիս հետվիրահատական շրջանում ակտիվ, ադեկվատ բուժկանխարգելիչ միջոցառումների կիրառմամբ նվազեցնել վիրահատական վերքերի թարախակալման հաճախականությունը և բարելավել բուժման արդյունքները:Introducing the proposed method for prevention of pyo-inflammatory complications in postoperative wounds among the operated patients suffering from diabetes and taking into account the risk factor allows to reduce the cases of festering and to improve the results of treatment by means of active, adequate preventive measures in the post-operative period.
Keywords: Medicine; Endocrinology; Surgery