Применение препарата "Арменикум" (концентрат) при лечении различных заболеваний - Т. Г. Оганян; В. А. Саргсян; В. Т. Оганян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Ցույց է տրվել, որ «Արմենիկում» (խտանյութ) դեղամիջոցը կարելի է օգտագործել ոչ միայն ՄԻԱՎ վարակով հիվանդների, նաև այլ հիվանդություններով հիվանդների բուժման դեպքում։ Սահմանափակ ծավալով կլինիկական փորձարկումներում «Արմենիկում» (խտանյութ) դեղամիջոցի դրական ազդեցությունը դիտարկվել է քրոնիկական հեպատիտ C-ով, համակարգային կարմիր գայլախտով և H1N1գրիպով հիվանդների բուժման ժամանակ։ It has been shown that “Armenicum” (concentrate) medication can be used not only in the treatment of HIV-infected patients, but also in case of other diseases. In restricted cohort positive influence of “Armenicum” (concentrate) medication was observed in the treatment of the patients with chronic hepatitis C, systemic lupus erythematosus and H1N1 influenza.
Keywords: Medicine; Therapeutics; Pharmacology