К проблеме терапии пролапса митрального клапана и синдрома вегето-сосудистой дистонии у детей и подростков - А. А. Тер-Галстян; Ар. А. Галстян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Ներկայացված են ժամանակակից մոտեցումները էթիոթրոպ գործոնների և սրտի շարակցական հյուսվածքի դասակարգման վերաբերյալ՝ միտրալ փականի արտանկման ժամանակ: Ներկայացվում է միտրալ փականի արտանկման և վեգետատիվ անոթային դիստնոնիայի համակարգված թերապիա երեխաների և դեռահասների մոտ: The article presents contemperary approaches towards the etiotropic factors and classification of connective tissue dysplasia of heart – prolapse of mitral valve. The article highlights the complex therapy of prolapse of mitral valve and syndrome of vegetative-vascular dystonia in children and adolescents.
Keywords: Medicine; Cardiology