Оценка эффективности терапии больных хроническим миелолейкозом препаратом иматиниб - А. С. Тер-Григорян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Հոդվածում արտացոլված են քրոնիկ միելոլեյկոզով` ծավալման, աքսելերացիայի և բլաստային կրիզի փուլերում գտնվող հիվանդների տիրոզինկինազի ինհիբիտորներով (իմատինիբ) իրականացվող թերապիայի արդյունավետության մոնիտորինգի արդյունքները հայկական բնակչության շրջանում 2003-2010թթ.: Հեղինակի կողմից հայտնաբերվել են քրոնիկ միելոլեյկոզի ընթացքի առանձնահատկությունները` տիրոզինկինազի ինհիբիտորները օգտագործելիս` կախված միլերան, հիդրոքսիմոչեվինա, ռոֆեռոն դեղամիջոցներով նախաբուժումից: Հաստատված է իմատինիբի առավել բարձր արդյունավետությունը` նախկինոմ օգտագործվող քրոնիկ միելոլեյկոզի բուժման բոլոր այլ մեթոդների համեմատությամբ: The article reflects the results of monitoring of the effectiveness of therapy with tyrosine kinase inhibitors (imatinib) of patients with acceleration and blast crisis phases of chronic myeloid leukemia(CML) in the Armenian population for the period of 2003-2010. The author has revealed the peculiarities of CML development during usage of tyrosine kinase inhibitors depending on the pretreatment with mileran, hydroxyurea, roferon. The high efficiency of imatinib has been determined in treatment of patients with CML compared to all other treatment methods.
Keywords: Medicine; Hematology