Молекулярный анализ патологических изменений гиалинового хряща при остеоартрите и современные подходы к его диагностике - А. Л. Торгомян; Д. Н. Худавердян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Օստեոարթրիտը արթրիտի ամենատարածված տեսակն է, և երկարատև հաշմանդամության հիմնական պատճառն է հանդիսանում: Հայտնաբերված է, որ բնակչության 80%-ը 65 տարեկան հասակում կունենա օստեոարթրիտի ռենտգենագրաֆիկ նշաններ, սակայն նրանցից միայն 60%-ի մոտ ի հայտ կգան կլինիկական ախտանիշները: Osteoarthritis (OA) is the most common form of arthritis and the leading cause of chronic disability. It is estimated that 80% of the population will have radiographic evidence of OA by age 65, although only 60% of those will show symptoms.
Keywords: Therapeutics; Pharmacology; Medicine; Other systems of medicine