Определение оксациллина в лекарственных препаратах основными красителями различных классов экстракционно-абсорбциометрическим методом - Н. О. Геокчян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Հաստատվել է, որ օքսացիլինի նատրիումական աղը փոխազդեցության մեջ է մտնում հիմնային ներկանյութերի տարբեր դասի ներկայացուցիչների հետ՝ դիազինային շարքից սաֆրանին “Т”-ի, ակրիդինային շարքից՝ ակրիդինային դեղինի, ռոդամինային շարքից՝ ռոդամին 6Ж-ի տրիֆենիլմեթանային շարքից՝ ֆուքսինի հետ, առաջացնելով իոնական ասոցիատներ (ԻԱ)-միացությունները: It has been established that the natrium salt of oxacillin interacts with basic dyes of various classes, among which are safranin T (diazines), acridine yellow (acridines), rodamine 6Ж (rodamines), fuxine (triphenilmethanes), and results in ionic associate (IA) compounds.
Keywords: Medicine; Other systems of medicine