Патогенетическое значение ИЛ-6 в лихорадочной реакции при периодической болезни - З. Т. Джндоян; Н. Г. Мартиросян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Պարբերական հիվանդությունը (ՊՀ) ինքնաբորբոքային ժառանգական հիվանդություն է, որը փոխանցվում է աուտոսոմ-ռեցիսիվ ճանապարհով և ախտահարում է որոշ էթնիկական խմբերի ներկայացուցիչներին: ՊՀ նոպաների ժամանակ պարտադիր դիտվում է ջերմային ռեակցիա: Familial Mediterranean fever (FMF) is an autoinflammatory autosomal recessive disease with definite ethnic predisposition. Fever is the main symptom during attacks of FMF. Some cytokines, particularly IL-6, have pyrogenic effect both in human and animals.
Keywords: Medicine; Pathology