Об основных показателях медико-социальной реабилитационной шкалы при церебральных инсультах - З. Н. Григорян; Ю. С. Тунян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Հոդվածում լուսաբանվում է ցերեբրալ ինսուլտների հետևանքների բժշկասոցիալական սանդղակների հիմնական ցուցանիշների գործնական նշանակությունը: Մենք փորձել ենք առաջարկել համապատասխան ձևափոխումներով և անհրաժեշտ լրացումներով հատուկ մշակված սանդղակ՝ ցերեբրալ ինսուլտներով հիվանդների կենցաղային հարմարվողականության և սոցիալ-աշխատանքային, տեսակետից կենսունակ վիճակը գնահատելու համար: The article deals with the practical importance of main indices of medico-social scales while estimation of cerebral stroke outcomes.
Keywords: Medicine; Internal medicine; Neuroscience; Biological psychiatry; Neuropsychiatry