Эхокардиографическая оценка правого желудочка при остром инфаркте миокарда - Г. Г. Айрапетян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Նկարագրված են աջ փորոքի հետազոտման երկչափ էխոսրտագրության անհրաժեշտ հատումները և նրանցում արտացոլվող աջ փորոքի ստրուկտուրաները: Աջ փորոքի գլոբալ ֆունկցիայի քանակական գնահատման համար ներկայացված են էխոսրտագրական հետևյալ ցուցանիշները. աջ փորոքի մակերեսի փոփոխման ֆրակցիան, եռփեղկ փականի օղի սիստոլիկ էքսկուրսիան, Tei ինդեքսը: All required views of two-demеntional (2D) echocardiographic assessment of right ventricle and its inside elements are described. To evaluate in quantitative terms global functions of the right ventricle the following EchoCG parameters are reviewed: right ventricle fractional area change, tricuspid annuar plane systolic excursion and Tei index.
Keywords: Medicine; Cardiology