Оценка условий труда и функциональное состояние работников сферы информационных технологий - Г. Т. Саркисян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Տեղեկատվական տեխնոլոգիաների բնագավառի աշխատակիցների մոտ, որոնց համար համակարգչի հետ աշխատանքը հանդիսանում է հիմնական և որոնք աշխատանքային օրվա դինամիկայում ենթարկվում են արտադրական գործոնների համալիր ազդեցությանը` տեսողական-նյարդային լարվածության հետ համատեղ, բացահայտվել են նյարդային համակարգի և տեսողական օրգանի ֆունկցիոնալ խանգարումներ, որոնք առավել վառ են արտահայտված երիտասարդ աշխատակիցների մոտ: Functional disorders of nervous system and organ of vision have been discovered in the employees of main professions in the sphere of computer technologies, especially expressed in young employees, for whom working with computer is principal and who are affected by the influence of a complex of industrial factors in combination with visual-nervous tension in dynamics of working day.
Keywords: Medicine; Public aspects of medicine; RE Ophthalmology