Стоматологическая заболеваемость детского населения региона Арарат Республики Армения - М. Е. Манрикян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Համաճարակաբանական հետազոտությունների ժամանակ բացահայտվել է կարիեսի և պարօդոնտի հիվանդությունների տարածվածության բարձր մակարդակ: Ժամանակավոր ատամների կարիեսի տարածվածությունը տատանվում էր 98.8 –ից 100%: Դիտվել է ժամանակավոր ատամների և մնայուն ատամների համակցված ախտահարում` հիմնականում առաջին մնայուն աղորիքների, ընդհուպ մինչև դրանց հեռացումը: The author found a high level of dental disease rate among schoolchildren aged 6, 12, 15 years in the region of Ararat. The prevalence of dental caries of temporary teeth among 6-year-old children ranged from 98.8 to 100%. Combined damaging of temporary and permanent teeth, mostly first molar teeth, and cases of their extraction were revealed.
Keywords: Medicine; Dentistry