Клинические особенности ишемического инсульта у больных с полиморбидным синдромом - Ю. С. Тунян; З. А. Арутюнян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Հոդվածում ցույց է տրված պոլիմորբիդ համախտանիշը (ՊՀ) որպես իշեմիկ ինսուլտի ձևավորման ակտիվ գործոն: Առանձնացված են պոլիմորբիդ համախտանիշով հիվանդների մոտ ինսուլտի զարգացման չորս ֆազաներ ութ փուլերով: It was shown that the polymorbide syndrome (PS) is an active factor of pathogenetic formation of ischemic insult. Four phases and eight stages of stroke development were worked out in patients with PS.
Keywords: Cardiology; Medicine