Study of molecular mechanisms of anti-tumor effect of hemorphin-7 in vivo - N. H. Barkhudaryan; O. V. Hunanyan; F. P. Sarukhanyan; H. M. Stepanyan; H. H. Zakaryan; I. E. Grigoryan; E. B. Dalyan (Հայաստանի ԳԱԱ)
Ցույց է տրված, որ ինչպես հեմորֆին-7-ի (H7), այնպես էլ H7+դոքսոռուբիցինի (DOX) ներորովայնային ներարկումները առաջացնում է ուռուցքի աճի վիճակագրորեն հավաստի արգելակում 44.9 և 57.3 %-ով, համապատասխանաբար, այն դեպքում, երբ LVV-հեմորֆին-7-ի (LVV-H7) ներարկումը չի բերում ուռուցքի աճի վիճակագրորեն հավաստի արգելակման: Показано, что внутрибрюшинные инъекции как геморфина-7 (H7), так и H7+доксорубицина (DOX) вызывают статистически достоверное ингибирование роста опухоли на 44.9 % и 57,3% соответственно, в то время как инъекции LVV-геморфина-7 (LVV- H7) не вызывают статистически достоверного ингибирования роста опухоли. Оба геморфина восстанавливали активность кальцинейрина, подавленную при патофизиологии S-45.
Keywords: Medicine; Therapeutics; Pharmacology