Лечение гипераммонемического синдрома при заболеваниях печени аммиакснижающими средствами - Ж. А. Паронян; Н. В. Кочарян; Г. А. Туршян; К. Г. Гаспарян; Г. В. Априкян (Հայաստանի ԳԱԱ)
Լյարդի և ստամոքսաղիքային մի շարք հիվանդությունների ժամանակ տեղի է ունենում ամոնիակի թունավոր քանակների կուտակում, որը չեզոքացման ուղիների ամոնիակի խանգարման հետևանքն է: Առաջարկված են մի շարք միջոցներ այդ ուղիների ակտիվացման և, հետևաբար, ամոնիակի թունավոր քանակների վնասազերծման համար: Liver failure leads to accumulation of toxic amounts of ammonia which is the result of disturbance of its detoxication. At present there are offered different means for neutralization of toxic amounts of ammonia including ornitin-aspartat, ornitin, citrulline, ornitine with phenylacetate etc.
Keywords: Medicine; Therapeutics; Pharmacology